Nieuws

People Power 14032022

Het Digitaal Skills Paspoort voor Vakmensen

Glenn van der Burg ontving Volandis in de studio tijdens People Power.

Dit jaar is de personeelskrapte in de bouw en infra weer terug op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Bouwbedrijven hebben moeite om personeel aan te trekken, maar vooral om personeel te behouden. Hoe ga je daar als werkgever mee om, zeker nu de energietransitie en de woningbouw opgave steeds meer om goed geschoolde werknemers vragen?

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden heeft Volandis in 2020 samen met de HAN Hogescholen en TNO het Digitaal Skills Paspoort voor Vakmensen ontwikkeld. Afgelopen jaar is het ‘Proof of Concept’ gestart en is het DSP samen met 200 deelnemers uitgebreid getest en verder ontwikkeld. Tijd om samen met de initiatiefnemers en gebruikers te kijken hoe het op dit moment staat met het DSP. Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Maaike Westerbeek, adviseur Digitaal Skills Paspoort bij Volandis; Raymond Verhagen, algemeen directeur van Betonrestore en Jason van den Berghe, medewerker van Betonrestore.

Mireille Ollivieira ging in Leading People Power weer in gesprek met gasten die zelf de leiding nemen over hun leven en hun werk. Waar komt hun energie vandaan? Wat drijft hen en hoe houden ze vol? Wanneer liepen ze tegen een muur aan en hoe braken ze er doorheen? Te gast was Ria van Dinteren, auteur, organisatiekundige en breinexpert.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live