Nieuws

Lizzy Butink

Duurzaam bouwen in Nederland

Glenn van der Burg ging tijdens Groene Groeiers in gesprek over duurzaam bouwen.

Nederland staat voor een enorme woningbouwopgave. Er zijn plannen voor honderdduizenden woningen. De nieuwe woningbouwlocaties moeten ook ontsloten worden, wat gepaard gaat met de aanleg en verbetering van infrastructuur (autowegen, rails, fietspaden). Kortom, een hoop bouwactiviteiten, waarbij de inzet van alle betrokkenen 'zo duurzaam mogelijk' is. Dus circulair bouwen, energiezuinig bouwen en duurzame energiebronnen inzetten.

Te gast in de uitzending waren: Lizzy Butink, manager duurzaamheid Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed BV; Victor Franke, directeur van EKOTEX; Marc van der Heijden, directeur van EverUse en Leen Schipper, directeur van Mobiele Stroom B.V..

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live