Nieuws

People Power 07022022

De positie van LHBTIQ'ers op de arbeidsmarkt

De nieuwe aflevering van People Power op New Business Radio gemist?

"‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet?" Deze vraag houdt veel lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en transgender werkzoekenden bezig tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. De emancipatie van deze groep is allesbehalve voltooid en ongelijkheid is voor hen vaak voelbaar bij de zoektocht naar werk. Een gericht inclusiebeleid om het personeelsbestand diverser te maken kan daarbij helpen. Zo hebben LHBTIQ’ers een streepje voor als ze solliciteren op het stadhuis in Apeldoorn en worden functies in vacatures niet meer met alleen een mannelijk woord aangeduid. Op de arbeidsmarkt wordt niet gelijk behandeld, al denken we vaak van wel. Waar zit hem dat in en hoe kunnen we dat voor deze groep oplossen? Kunnen LHBTIQ’ers daar zelf ook wat aan doen? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Deni Mazrekaj van de Universiteit Utrecht en Chantal van der Putten van Student Pride Nederland.

People Power Hot Topic behandelt elke maand een brandend thema binnen organisaties. Denk aan personeelstekorten, gezondheid, discriminatie of werkgeluk. Drie eigenwijze experts geven hun ongezouten mening over de verraderlijke valkuilen, verkeerde vooroordelen en ondubbelzinnige oplossingen. Met deze keer als thema belonen, beoordelen en motiveren. Te gast waren Jeroen Busscher, schrijver, spreker en strateeg organisatie verandering; Rick van Baaren, hoogleraar gedragbeinvloeding en ondernemer en Edson Hato, oprichter van HR-adviesbureau LikeMinds LTD.

Door de coronacrisis zijn we meer thuis gaan werken en daarmee is onze autonomie verder toegenomen. Werk is wellicht enerverender, bezielder en creatiever geworden, maar tegelijkertijd ook enorm veeleisend, onvoorspelbaar en complex. Dit handboek schept een beetje orde in de chaos. In korte puntige stukjes schetst meesterverteller Jeroen Busscher wat je als hedendaags hybride werkende professional wel en niet moet doen. Aan de hand van concrete onderwerpen, zoals omgaan met lastige mensen, jezelf organiseren en permanent leren, helpt hij hybride werken effectief vorm te geven.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live