Nieuws

Trending Today 20122021

"Het is tijd voor een Minister van Toerisme en Reizen"

Dat zei ANVR-topman Frank Oostdam tijdens deze aflevering van Trending Today.

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt, welke gevolgen heeft dit voor ondernemers en hoe groot zijn deze gevolgen? Ron Lemmens en Martine Hauwert bespraken het met Thiebout van den Berg, Marketing & PR Manager van het Oostenrijks Toeristenburo; Frank Oostdam, directeur van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR); Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers en Ronald Kramer, Hotelier in Oostenrijk en bekend van het tv-programma 'Ik vertrek'.

ONL voor Ondernemers roept het demissionaire kabinet op om zekerheid voor de langere termijn te verschaffen aan ondernemers. ONL-voorzitter Hans Biesheuvel: “Het is heel triest dat er weer stevige maatregelen noodzakelijk zijn. Het is essentieel dat ondernemers maximaal compensatie krijgen. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Zorg ervoor dat dit laatste keer is dat zulke maatregelen nodig zijn. Dit is voor veel ondernemers niet vol te houden. Velen zijn de wanhoop nabij of nog erger." Ron Lemmens en Martine Hauwert gingen er tijdens Trending Today over in gesprek met Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers, die van mening is dat het kabinet paniekvoetbal speelt, hij vind dat er perspectief voor de langere termijn nodig is. 

Na een opleving van het toerisme ligt het gevaar van een nieuwe coronagolf met de Omikron-variant voor ons. Wat is de situatie van de reisbranche op dit moment? Hoe zien zij de komende twee vakantieperiodes voor zich? Wat voor effect heeft de huidige coronagolf voor deze sector en welke ontwikkelingen zijn er? "Wintersport kan dit jaar gewoon doorgaan, mits je voldoet aan de regels!" aldus hotelier Ronald Kramer.

Trending Today is elke derde maandag van de maand te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke maand een andere ontwikkeling. 

Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Glenn van der Burg, Martine Hauwert, Fabienne de Vries en Ron Lemmens.

Luister live