Nieuws

People Power 13122021

De toekomst van werk

Glenn van der Burg ging met zijn gasten in gesprek over verandering van werken.

De manier van werken verandert snel door de coronacrisis. Het 'nieuwe normaal' zorgt voor een grote verandering van werken. Behalve dat digitalisering en automatisering tot andere werkzaamheden leiden, passen organisaties hun systemen ook aan op het thuiswerken. Hierdoor zoeken organisaties naar nieuwe vaardigheden bij medewerkers. De mensen in organisaties vragen op hun beurt om meer flexibiliteit, een ander evenwicht tussen werk en privé, voldoende leermogelijkheden en om een andere vorm van leiderschap. Welke invloed heeft het afgelopen jaar op het werken gehad en wat betekent dat voor het werken in het komende jaar? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Tanja van der Lippe, Hoogleraar Sociologie aan de Universiteit Utrecht; Thomas Martens, medewerker kennisvalorisatie verbonden aan de Future of Work Hub van de Universiteit Utrecht; Eva Knies, Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan de Universiteit Utrecht en Joop Schippers, Hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht.

Veranderen is noodzakelijk voor mensen en organisaties. Maar het is ook heel lastig. In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg op zoek naar inzichten in verandering. Dat doen ze in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren: de change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? Glenn van der Burg ging samen met Jeroen Busscher en Harry Starren in gesprek met Marcel Mens, oprichter van 4Growth.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live