Nieuws

Talitha Koek

Duurzaam vervoeren

Glenn van der Burg sprak met Talitha Koek en Gerard Hellburg tijdens Impact.

Het GVB vervoert iedere dag meer dan 800.000 mensen in 200 bussen, 200 trams en 80 metro’s. Daar werken 4.000 GVB’ers aan. Met deze vervoersdiensten verbruiken ze evenveel energie als ongeveer 60.000 huishoudens, stoten ze een heleboel vieze stoffen uit en creëren 3 miljoen kilo afval. Daarom werken ze ook aan schonere lucht, minder CO2-uitstoot, minder afval, duurzaam inkoopbeleid en meer duurzame energie.

Hoe doet het GVB dat en wat komt er allemaal bij kijken? Glenn van der Burg besprak het met Talitha Koek, Manager MVO & Corporate communicatie bij het GVB en Gerard Hellburg, Programmamanager Schoon & Duurzaam van de Vervoerregio Amsterdam.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live