Nieuws

Groene Groeiers 10122021

Hoe circulair is duurzame energie?

Groene Groeiers stond dit keer helemaal in het teken van energietransitie.

Nederland is bezig met het opschalen van zonne-energie via zonnepanelen. Naar schatting zullen er in 2040 meer dan 500 miljoen zonnepanelen op onze daken liggen. Met slechts 7.000 zonnepanelen die in 2019 het ‘recycle-circuit’ hebben gevonden, zijn er nog grote stappen te maken voor wat betreft circulariteit. Hoe zorgen we er daarnaast voor dat groene waterstof een belangrijke brandstof wordt voor de verwarming van huizen en kantoren?

Glenn van der Burg besprak het met Paul van Dorp van installatiebedrijf en dienstencentrum Van Dorp energie, Jean Paul Scheurleer van Hylife Solutions, Berend Potjer van Provincie Zuid-Holland en Mathijs Tas van Boldz.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live