Nieuws

people power 29112021

Uitdagingen van snelgroeiende organisaties

Tijdens People Power ging Glenn van der Burg in gesprek met Britt Breure en Tom Bos.

Hoe ontwikkelt een snelgroeiende organisatie haar medewerkers? De afgelopen 10 jaar is het aantal mensen in Nederland met een baan in de ICT gestegen met ruim 100.000. Dat is een flinke groei, maar lang niet voldoende voor de vraag. Er is nog steeds een groot tekort aan IT specialisten en programmeurs in ons land en dat tekort wordt steeds groter.

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor IT-specialisten groeit AFAS Software snel en weet de software ontwikkelaar steeds mensen aan zich te binden, die gemiddeld ruim 9 jaar in dienst blijven. Hoe vinden ze die mensen en hoe komt het dat die medewerkers zo lang blijven? Wat is de rol daarin van opleidingen en trainingen en hoe is dat bij AFAS geregeld? Glenn van der Burg besprak het met Britt Breure, Directeur HR van AFAS Software en Tom Bos, Algemeen Directeur van Online Academy.

Ook hoorde je het Café Forum, onder de bezielende leiding van Harry Starren. Samen met Glenn sprak hij met Bercan Günel, partner/oprichter van NGL international en Vittorio Busato, hoofdredacteur van De Psycholoog, over narcisme, nederigheid en naastenliefde.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live