Nieuws

Impact 26112021

Fit For 55 in het Europese klimaatbeleid

Glenn van der Burg sprak met Roland Pechtold en Mert Kumru tijdens Impact.

55% broeikas reductie in 2030 en klimaatneutraal in 2050. De EU stemt met 'Fit For 55' haar beleid af op al die doelen. Met als groter doel om als mensheid een duurzame toekomst te geven. Die toekomst ligt bij de kinderen van de huidige bestuurders. Maar hoe brengen we de jeugd niet alleen aan de keukentafel, maar ook aan de bestuurstafel? Hoe geven we jongeren een stem en invloed? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Mert Kumru, VN jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid en Roland Pechtold, CEO van GroenLeven. 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live