Nieuws

Groene Groeiers in de studio

Meer proteïne met minder vervuiling

Tijdens Groene Groeiers ging Glenn met verschillende gasten in gesprek over proteïne en klimaat.

De wereldbevolking groeit en daarmee de vraag naar eiwitten in het dieet van mensen ook. Maar als iedereen wereldwijd meer vlees gaat eten, dan groeit ook het probleem van de klimaatverandering. Dat terwijl we juist minder uitstoot van CO2 en vooral methaan willen bereiken. Hoe kunnen we aan de groeiende vraag naar proteïne voldoen en tegelijkertijd fors minder impact op het klimaat hebben? Welke kansen biedt dit vraagstuk voor ondernemers? Waar liggen de oplossingen en de businessmodellen? In deze aflevering vroeg Glenn van der Burg aan Sodexo wat hun uitdaging is en ging hij op zoek naar een oplossing bij innovatieve bedrijven.

Te gast waren Marloes van der Have, directeur sustainability bij Sodexo; Jasmijn de Vries, Head of Sales bij De Krekerij; Marloes Martens, Product Manager bij Protifarm; Sara McCutcheon, manager bedrijfsrestaurant van de Provincie Zuid-Holland; en Yousef Yousef van Groene Groeiers.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live