Nieuws

081121 People Power

Moed, moraal & mededogen

Glenn van der Burg sprak tijdens People Power met verschillende gasten over HR, moed, moraal en mededogen.

“You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks 'HR creates People Power' gaan we met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren, wat is de kracht van mensen en wat de zwakte, welke rol speelt HR hierin en hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Martijn Scheen van WUR.

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit. Dan houden wij café zoals de Vlamingen zeggen. Elke maand bespreken wij een groot thema in ons werkende leven. Eerder waren bij Café Forum afscheid, autonomie, burgerschap, crisis, drijfveren, evenwicht, feest, geluk, hoop, inspiratie, jeugd, kiezen en liefde en lust het onderwerp. In deze aflevering moed, moraal & mededogen. Onder de bezielende leiding van Harry Starren. Harry Starren en Glenn van der Burg gingen in gesprek met Marthe Kerkwijk, programmacoördinator van de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live