Nieuws

Wind en zonne-energie

De 'hiccups' van de energietransitie

Een speciale aflevering van Impact op New Business Radio over de energietransitie.

Vraag, aanbod en distributie waren prachtig in balans in ons energiesysteem. Stroomuitval was een zeldzame uitzondering en de kosten waren laag. Met de transitie naar duurzame energie wordt alles anders. Opwek van de centrale naar elk dak en van stabiel aanbod naar weerafhankelijk. Hoe kunnen we de verschillende stakeholders zorgen voor versnelling van de verduurzaming, voor nieuwe afstemming van vraag en aanbod en voor slimme manieren van distributie van stroom?

Glenn van der Burg ging er tijdens Impact over in gesprek met Jan van der Lee, Lead Climate Agreement Program bij TenneT; Gilbert van Dijk, Duurzaamheidssregisseur Wind bij de Gemeente Lelystad, en met Siebren Zijlstra, Senior Adviseur bij GroenLeven.

Deze aflevering is opgenomen, samen met GroenLeven, vanaf Terschelling tijdens Springtij 2021. Het jaarlijkse forum waar samenwerkingen worden gesmeed en krachten gebundeld om de wereld te verduurzamen.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live