Nieuws

Linda van Waveren

Een schone scheepvaart

Glenn van der Burg ging tijdens Impact in gesprek met Linda van Waveren en Jan Fransen.

Port of Amsterdam wilt voorloper zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. De haven wilt niet langer de ontwikkelingen volgen, maar juist actief vormgeven en aanjagen. Dat is best een lastige opgave. Zo is bijvoorbeeld de transitie van fossiel naar duurzaam ingrijpend voor de haven van Amsterdam. Ze zijn namelijk de grootste benzinehaven ter wereld en levert de helft van alle op Schiphol gebruikte kerosine. Ook zet de haven van Amsterdam zich in voor een schonere scheepvaart en meer natuur op het haventerrein. Hoe pak je dat aan, hoe ga je om met de energietransitie, hoe krijg je de scheepvaart schoner en wat moet je doen om de natuur in de haven terug te krijgen? Hier sprak Glenn van der Burg over met Linda van Waveren, duurzaamheid manager bij Port of Amsterdam en Jan Fransen, Executive Director van de Green Award Foundation.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live