Nieuws

People power 11 oktober 2021

The great resignation

Tijdens People Power ging Glenn van der Burg in gesprek met verschillende gasten.

Te gast in deze uitzending waren: Fiona van 't Hullenaar, voormalig directeur Vastgoed & Campus van Universiteit Utrecht; Joop Schippers, Hoogleraar Arbeidseconomie aan Universiteit Utrecht; Schrijver Aukje Nauta; Tom Bos, algemeen directeur van de Online Academy, en Ron Meyer, hoogleraar strategisch leiderschap aan de TIAS School for Business & Society.

Heeft de coronapandemie je ertoe aangezet je carrière te heroverwegen of de rol van werk in je leven in twijfel te trekken? Als dat zo is, ben je niet de enige. Volgens recent onderzoek van Microsoft, overweegt meer dan 40 procent van de wereldwijde beroepsbevolking dit jaar hun werkgever te verlaten. Dat is veel meer dan normaal. Deze ontwikkeling heeft al een naam, namelijk ‘The great resignation' (het massale ontslag). Ook in Europa zijn er tekenen dat er meer mensen hun baan opzeggen dan normaal. Waarom gebeurt dit, wat drijft die mensen, wat gaan ze doen en wat kan je er als bedrijf aan doen om je medewerkers te behouden? Hierover gaat Glenn van der Burg tijdens deze aflevering van People Power in gesprek met Fiona van 't Hullenaar, voormalig directeur Vastgoed & Campus van Universiteit Utrecht, en Joop Schippers, Hoogleraar Arbeidseconomie aan Universiteit Utrecht.

Schaam jij je weleens en denk je dan na over waarom je je eigenlijk schaamt? Wat is schaamte eigenlijk? In het nieuwe nieuwe boek van Aukje Nauta - 'Nooit Meer Doen Alsof' - leert de hoogleraar je hoe je van schaamte je kracht maakt. Met wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke verhalen laat Aukje je zien hoe je deze emotie kan inzetten als wegwijzer naar wat je stiekem het liefst wil. Glenn van der Burg gaat in gesprek met Aukje Nauta over haar nieuwe boek.

Wendbaar leiderschap; we leven in een wereld die complex en onzeker is en in snel tempo verandert. In die wereld is het voor bestuurders lastig om plannen voor de lange termijn te maken en deze tot in detail uit te werken. Een strategie of een visie is voor veel bestuurders vaak een middel om grip op onzekerheid te krijgen. Volgens Ron Meyer leven we in een rommelige realiteit waarin wendbaarheid cruciaal is en we onze beheersdrang zullen moeten loslaten. Wat houdt die strategische wendbaarheid eigenlijk in, hoe worden we een wendbaar leider en welke rol speelt het leren bij deze wendbaarheid? Hierover gaat Glenn van der Burg in deze aflevering van People Power in gesprek met Tom Bos, algemeen directeur van de Online Academy, en Ron Meyer hoogleraar strategisch leiderschap aan de TIAS School for Business & Society.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live