Nieuws

MediaMatters Rennie Rijpma 071021

Rennie Rijpma in MediaMatters

Bert Kok ging tijdens MediaMatters in gesprek met Rennie Rijpma.

De hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, Rennie Rijpma, staat sinds 1 juli aan het roer van de op één na grootste krant van Nederland. Ze is de opvolgster van Hans Nijenhuis en is de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in de geschiedenis van het AD.

Bert Kok ging met Rennie in gesprek over de online opmars van het AD de afgelopen jaren. Waar is dat succes aan te danken? Rennie wil ook graag meer vrouwen in de krant en op de website. Hoe gaat ze dat doen? Ook bespraken zij de toekomst van het gedrukte medium.

MediaMatters is een programma over innovatie in de media. De radioshow is elke eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 te beluisteren op New Business Radio. Daarna is de uitzending ook als podcast beschikbaar op Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

MediaMatters is een project van stichting Media Perspectives. MediaMatters zoekt oplossingen voor concrete uitdagingen van mediabedrijven bij internationale startups en scale-ups. Deze start-ups zijn op zoek naar partners om te groeien, de mediabedrijven zoeken naar ideeën om hun business verder te helpen. MediaMatters brengt de twee samen om aan nieuwe producten en diensten te werken of om de bestaande business te verbeteren. Voor meer info: www.mediamatters.vc.

Luister live