Nieuws

People power - 13 sept

Vaccineren verplicht voor werknemers?

Deze week tijdens People power sprak Glenn van der Burg met Denise de Ridder, Marco Meerdink en Frans Pennings.

Steeds meer landen stellen vaccinatieplicht in voor een deel van de bevolking. In de Verenigde Staten gaan grote bedrijven zoals Google en Facebook vaccinaties verplichten voor werknemers die op kantoor willen werken. In Frankrijk heeft de Constitutionele Raad kortgeleden besloten dat men vaccinatie voor zorgpersoneel mag verplichten.

Maar hoe zit dat in Nederland? Mogen of moeten je collega’s en je baas weten of je gevaccineerd bent; mogen we een maximale bescherming eisen of botst dat met onze privacy en hoe belangrijk is een vaccinatie in de zorg? In deze aflevering van People Power ging Glenn van der Burg hierover in gesprek met Denise de Ridder, hoogleraar Psychologie aan de Universiteit Utrecht, Marco Meerdink, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Careyn en Frans Pennings, hoogleraar Sociaal Recht aan de Universiteit Utrecht.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live