Nieuws

060921 People Power Wendy Haitsma

Een sterk team door oeroude basisbehoeftes

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met verschillende gasten.

“You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.”  In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten.  In de reeks 'HR creates People Power' gaat Glenn met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren, wat is de kracht van mensen en wat de zwakte, welke rol speelt HR hierin en hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Wendy Haitsma van Aviko.

Volgens specialist arbeid, bedrijfskundige én psycholoog Leon Schaepkens zijn managementtheorieën slechts een vernislaag over ons brein. Alleen investeren in oeroude basisbehoeftes leidt tot sterke teams, werkgeluk en organisatiesucces. Ons brein is al miljoenen jaren verslaafd aan: veiligheid,• verbondenheid, waardering, autonomie,• zelfexpressie en leren omgaan met grenzen. Dit is sterker dan welke rationele bedrijfskundige leiderschapstheorie dan ook. Succesvolle leiders investeren in deze behoeften. Glenn ging hierover in gesprek met Leon Schaepkens. 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live