Nieuws

People Power martine veeger 20082021

Zwart gat door banen tekort?

Glenn van der Burg ging tijdens People Power met verschillende gasten in gesprek.

Glenn van der Burg ging in gesprek met Martine Veeger over leiderschap. Ook sprak Glenn, samen met Tom Bos van Online Academy, met Monique Oomes, hoofd L&D bij de Universiteit Leiden, over het banen tekort na je studie. Welke verantwoordelijkheid neemt de Universiteit Leiden daarin?

Heb jij het gevoel dat het succes van je organisatie voor een groot deel afhankelijk is van jou? Snak je naar medewerkers die eigenaarschap nemen, met initiatieven komen en zelf problemen oplossen? Wil jij ook een keer écht op vakantie zonder bang te zijn dat de boel in elkaar stort? Je bent niet de enige. Veel leidinggevenden zijn druk met zaken waar ze eigenlijk niet mee bezig willen zijn. Ze blussen brandjes, lopen gaten dicht en als het echt mis dreigt te gaan komt de superheld in hen naar boven en zorgen ze dat het toch nog goed komt. Als medewerkers niet in beweging komen, trekken leidinggevenden zelf de kar om de resultaten te halen. Maar hierdoor veroorzaken ze onbewust wat ze eigenlijk niet willen: de organisatie draait enkel en alleen op de kracht van de leidinggevende. In 'Superkrachten' laat Martine Veeger zien dat je meer uit je organisatie haalt als je je energie anders inzet. Door de sprekende voorbeelden en pragmatische tips weet je na het lezen van dit boek hoe je de organisatie zo inricht dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden. Je creëert zo niet alleen meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij hen, maar ook rust bij jezelf en bovenal: betere resultaten voor de organisatie.

Elk jaar verdedigen zo'n 400 promovendi hun proefschrfit aan de Unilversiteit Leiden. Na jaren onderzoek eindelijk het gedroomde einddoel. Maar de academische wereld heeft niet voldoende banen voor al die gepromoveerde helden. Dus na vier, vijf of zes jaar keihard werken, kan dat leiden tot een zwart gat. Welke verantwoordelijkheid neemt de Universiteit Leiden daarin, hoe pakken ze dat aan en wat zijn de resultaten? Samen met Tom Bos van Online Academy vroeg Glenn van der Burg het aan Monique Oomens, hoofd Learning & Development bij de Universiteit Leiden.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live