Nieuws

People Power 5072021

Gelijke behandeling: gaat dat wel goed?

Glenn van der Burg sprak in People Power met Joy Lodarmasse, Joop Schippers en Eva Jaspers over gelijkheid.

Gelijke behandeling. Het is vast gelegd in de wet en bijna iedereen in de maatschappij is voorstander, maar het gaat niet goed. Vrouwen verdienen minder dan mannen, mensen met een beperking hebben geen toegang tot de arbeidsmarkt en je postcode bepaalt voor een groot deel je toekomst en je inkomen. Wat zijn de mechanieken achter de ongelijke behandeling en als we die begrijpen, wat kunnen we dan doen? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Joy Lodarmasse, manager diversiteit en inclusie bij Alliander; Joop Schippers, hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht; en Eva Jaspers, universitair docent Sociologie en coördinator van de Academische Master Actuele Sociale Vraagstukken aan de Universiteit Utrecht.

Eerder waren bij Café Forum afscheid, autonomie, burgerschap, crisis, drijfveren, evenwicht, feest, geluk, hoop, inspiratie, jeugd en kiezen het onderwerp. In deze aflevering stond liefde en lust centraal. Het Café Forum staat onder de bezielende leiding van Harry Starren.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live