Nieuws

290621 MediaMatters

De tv-wereld onder de loep

Bert Kok en Rick van Dijk gingen tijdens MediaMatters in gesprek met Peter Lubbers, CEO van Banijay Benelux.

Onder Banijay Benelux vallen in totaal acht productiebedrijven zoals EndemolShine Nederland, TVBV, SimpelZodiak, NL Film en Totem Media.

Bekende formats zijn Expeditie Robinson, Op1, GTST, Temptation Island, Penoza en All You Need Is Love. Peter kwam van productiebedrijf Concept Street, dat hij in 2018 oprichtte. Daarvoor bekleedde hij verschillende directiefuncties bij onder meer RTL en SBS en verschillende producenten. Bert Kok en Rick van Dijk spraken met Peter onder meer over de ontwikkelingen in de tv-wereld en bij Banijay. Hoe is het om onder de vleugels te werken van zo’n Frans megaconcern en hoe wordt daar eigenlijk tegen Nederland aangekeken? Natuurlijk spraken ze ook over de consolidatie in de mediasector en de aangekondigde fusie tussen RTL en Talpa Network. Welke gevolgen heeft dat voor Banijay?

MediaMatters is een programma over innovatie in de media op New Business Radio. Het is iedere eerste donderdag van de maand live te beluisteren tussen 16:00 en 17:00 uur. Daarna is het programma ook als podcast beschikbaar op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud. MediaMatters is een project van de stichting Media Perspectives.

Luister live