Nieuws

070621 People Power

People Power: Toewijding voor welzijn

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met Thomas Martens, Anne van der Put en Harry Hummels over de toewijding van Nederlandse bedrijven bij het welzijn van hun medewerkers. Ook sprak Glenn met Harry Starren in Forum.

Hoe staat het met de toewijding van Nederlandse bedrijven bij het welzijn van hun medewerkers? Dat is het onderwerp van het onderzoek van de Universiteit Utrecht en Universiteit Maastricht genaamd 'Agape': de mens als motor van de onderneming. Naast medewerkers van een organisatie zijn ze ook gewaardeerde collega’s, betrokken huismoeders en -vaders, goede vrienden – kortom: ze zijn zichzelf. Hoe staat het daarmee? Is daar voldoende aandacht voor? Kunnen ze zelfstandig hun werk indelen? Kunnen medewerkers zich ontwikkelen in hun werk en carrière? Hebben collega’s oog voor elkaar? Is er voldoende aandacht voor de thuissituatie? Kortom hoe staat het met de mens als motor van een onderneming? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Thomas Martens, medewerker kennisvalorisatie bij Universiteit Utrecht; Anne van der Put, Promovendus bij Universiteit Utrecht en Harry Hummels, hoogleraar ethiek, organisaties en samenleving aan de Maastricht University.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio. 

Luister live