Nieuws

280521 Impact

Hoe wordt de energietransitie een succes?

Na een slechte start van Nederland op het gebied van duurzame energie, is bij ons de energietransitie ook eindelijk begonnen. Glenn van der Burg sprak er tijdens Impact over met Joris Thijssen van de PvdA en Roland Pechtold van GroenLeven.

Met 8,7% duurzame energie zijn wij één van de slechtste jongetjes van de Europese klas op het gebied van duurzame energie. Gelukkig brengen we met het in 2019 gesloten Klimaatakkoord en de eerste uitwerkingen van de Regionale Energie Strategieën daar verandering in.

De energietransitie is begonnen. Transitie betekent fundamentele verandering. Dat brengt kansen en uitdagingen met zich mee. Hoe creëren we voldoende (lokaal) draagvlak, op welke manier kunnen we de netcongestie problematiek oplossen en hebben we straks voldoende groene stroom voor al onze elektrische industrie, groene waterstof en elektrische auto’s?

Wat is er voor nodig om onze klimaatplannen naar het volgende niveau te tillen en welke rol speelt de overheid hierin? Kortom, hoe brengen we gezamenlijk de energietransitie tot een succes? Glenn van der Burg ging daarover in gesprek met Joris Thijssen, woordvoerder Klimaat & Energie bij de PvdA, en Roland Pechtold, CEO van GroenLeven.

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live