Nieuws

230421 Impact

Klimaat- en biodiversiteitscrisis

Glenn van der Burg ging tijdens een nieuwe uitzending van Impact op New Business Radio in gesprek over zonne-energie en biodiversiteit met Arend de Wilde van Royal HaskoningDHV en Frank Oomen van GroenLeven.

De energietransitie is in volle gang. We stappen over van de centrale opwek van energie, zoals kolen- en gascentrales, naar decentrale opwek: zonne- en windparken in de regio. Dat betekent dat het landschap gaat veranderen. Dit doen we om de klimaatcrisis tegen te gaan.

Naast de klimaatcrisis is er ook een biodiversiteitscrisis. Nergens in Europa gaat het zo slecht met de biodiversiteit als in Nederland. Momenteel is er nog maar 15 procent over van de inheemse planten- en diersoorten die we in 1900 in ons land hadden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we door zonne-energie en biodiversiteit goed en juist te combineren bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis? Daarover sprak Glenn van der Burg met Arend de Wilde, Senior Consultant Ecologie Royal HaskoningDHV, en Frank Oomen, hoofd grootschalige projecten bij GroenLeven.

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live