Nieuws

260221 Impact

Groene verkiezingen

De verkiezingen staan voor de deur. De verkiezingsprogramma’s zijn gepresenteerd en natuurlijk ook de verkiezingsprogramma’s op het gebied van energie en klimaat. Glenn van der Burg ging er tijdens Impact over in gesprek met vier gasten.

Het beloofd een uitdagende periode te worden. Zo is het nieuwe kabinet verantwoordelijk voor de verdere uitvoering van het Klimaatakkoord dat werd getekend in 2019 om de klimaatdoelstellingen van 49% CO2-reductie te halen en Europees is kort geleden besproken om als EU te gaan voor 55% CO2-reductie. De vraag is hoe gaan we dat realiseren en wat is het advies aan het volgende kabinet?

Dat advies besprak Glenn van der Burg in deze aflevering van Impact met Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie; Matthijs Sienot, afzwaaiend kamerlid van de D66 en o.a. verantwoordelijk energie en klimaat; Henri Bontenbal, kandidaat kamerlid voor het CDA op het gebied van energie en (voormalig) strateeg bij netbeheerder Stedin; en Roland Pechtold, CEO bij GroenLeven, marktleider in het realiseren van grootschalige zonne-energie.  

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live