Nieuws

12022021 Groene Groeiers

Stop met voedselverspilling

Wereldwijd wordt een derde van al het voedsel verspild. In Nederland is dat jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten. Glenn van der Burg ging tijdens Groene Groeiers met vier gasten in gesprek over dit onderwerp. Welke kansen biedt dit vraagstuk voor ondernemers?

De voedselverspilling heeft een enorm effect op gebruik van landbouwgrond, water, energie en de CO2 uitstoot voor de productie van dit verspilde voedsel. De producent neemt zo'n 40% voor zijn rekening, de consument ook. In de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties staat een halvering van de voedselverspilling in 2030. Welke kansen biedt dit vraagstuk voor ondernemers? Waar liggen de oplossingen en de businessmodellen?

In deze aflevering van Groene Groeiers vroeg Glenn van der Burg aan Instock Market wat hun uitdaging is in het tegengaan van voedselverspilling en gaat hij op zoek naar een oplossing bij innovatieve bedrijven. Te gast waren Bart Roetert, mede-eigenaar en oprichter van Instock Market; Edwin Kester, directeur Techniek & Innovatie bij Rainbow Kleinpak; Adri Bom, Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, en Yousef Yousef, voorzitter VNO-NCW netwerk Groene Groeiers. Het Wilde Idee was van Peter Bakker van Den Ouden Groep.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Luister live