Nieuws

040221 MediaMatters Frans Olsthoorn Sciptix

Innovation in speech recognition

MediaMatters ging weer verder met 'Hollands Finest'. Bert Kok en Rick van Dijk spraken met Frans Olsthoorn van Scriptix. De Haagse startup is gespecialiseerd in spraakherkenningssoftware, wat onder meer gebruikt wordt voor automatische ondertiteling.

Bert Kok en Rick van Dijk spraken met Frans Olsthoorn onder meer over de ontwikkeling in spraakherkenning, dat de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. Ook de deelname van Scriptix aan verschillende virtuele handelsmissies komt aan de orde. Wat zijn de internationale ambities van Frans met Scriptix?

Scriptix werkt voortdurend aan het verbeteren van z’n spraakherkenningsmodellen. Het bedrijf werkt onder meer voor de regionale omroep NH Media, dat de software inzet voor automatische ondertiteling.

Het interview met Frans Olsthoorn van Scriptix is de tweede in de reeks 'Hollands Finest'. Met dit platform wil MediaMatters Nederlandse bedrijven met groeiambities onder de aandacht brengen van mediabedrijven in het buitenland. Daarom is het interview ook in het Engels.

MediaMatters is een programma over innovatie in de media op New Business Radio. Het is iedere eerste donderdag van de maand live te beluisteren tussen 16:00 en 17:00 uur. Daarna is het programma ook als podcast beschikbaar op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud. MediaMatters is een project van de stichting Media Perspectives.

Luister live