Nieuws

Impact 11122020

De energietransitie groeit

De energietransitie en de economische groei stonden centraal in deze aflevering van Impact. Ze vragen namelijk steeds meer capaciteit van ons elektriciteitsnet. Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Huibert Baud van Liander en Peter Paul Weeda van Groenleven.

De netbeheerders werken hard aan het verzwaren van het elektriciteitsnetwerk om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Aan de andere kant kan ons elektriciteitsnet op sommige plaatsen de toestroom aan zonne-energie niet aan omdat de toestroom van zonne-energie groter is dan verwacht. Hierdoor lijkt het verduurzamen van het onze energie te stagneren. 

Hoe komt het dat er te weinig capaciteit is, waar moeten we met die extra duurzame energie naar toe, maar vooral wat kunnen ontwikkelaars van duurzame energie en netbeheerders daaraan doen? Daarover sprak Glenn van der Burg met Huibert Baud, manager strategie, innovatie en systeemintegriteit bij Liander en Peter Paul Weeda, Chief Operations Officer bij Groenleven.

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live