Nieuws

Poeple Power

People Power met Paul Boselie en Veerle Brenninkmeijer

Glenn van der Burg ging, tijdens People Power op New Business Radio, in gesprek met hoogleraar Paul Boselie en universitair docent Veerle Brenninkmeijer van de Universiteit Utrecht. Daarnaast stond het Forum met Harry Starren in het teken van feest.

De wetenschapper moet een schaap met vijf poten zijn die toponderzoek verricht, onderwijs verzorgt, bestuurt en begeleidt, samenwerkt met anderen en daarnaast ook maatschappelijke impact genereert. Maar is dat nog wel van deze tijd? De ene wetenschapper is immers sterker in onderwijs, de ander in publiceren, weer een ander in het binnenhalen van subsidies, of het besturen. Dat vraagt om verandering, een andere benadering van de wetenschap. Maar hoe doe je dat, in een tijd dat nadruk ligt op de kwantiteit; het aantal publicaties, impact factoren en het binnenhalen van subsidies? Hoe verander je deze individuele focus, naar meer teamgericht werken? Hoe geef je deze cultuurverandering vorm en hoe toon je hierin leiderschap? Daarover praat Glenn van der burg in deze uitzending met Paul Boselie, Hoogleraar Rewards and Recognition aan de Universiteit Utrecht, en Veerle Brenninkmeijer, universitair docent Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht.

People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit van Utrecht een reeks programma's over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live