Nieuws

Bob de Bouwer

Stikstofuitdagingen

Vrijdag stond Groene Groeiers in het teken van stikstofproblematiek.

Nederland verdoet niet aan de Europese natuurwetgeving. De Raad van State bekrachtigde dat in mei, waardoor onder meer veel bouwprojecten stilliggen. Onze uitstoot van stikstof moet drastisch omlaag. We rijden al 100 kilometer per uur, maar dat is nog niet genoeg. Hoe lossen we dat op? In deze aflevering van Groene Groeiers keek Glenn van der Burg welke uitdagingen de stikstofproblematiek met zich mee brengt en welke oplossingen ondernemers daar voor hebben ontwikkeld. Misschien ontstaat er wel een match! Te gast waren Jeannette Baljeu, Gedeputeerde Stikstof van de Provincie Zuid Holland; Ivo Tanis, eigenaar van Buro Regen&Water; Koos Spierings, CEO van Spierings Mobile Cranes en halverwege de uitzending verwelkomden we Joost van Gils, commercieel manager bij Heijmans.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Luister live