Nieuws

people power 06072020

Jongeren en de arbeidsmarkt van (over)morgen

Glenn van de Burg ging in gesprek met Joop Schippers van Universiteit Utrecht, docent Mara Yerkes en Eelke Pol van gemeente Gouda. Daarnaast schoven Sonia Sjollema van NSVP en Corine Buers van Regioplan bij Joop en Glenn aan over jongeren in de arbeidsmarkt.

In het laatste uur van People Power hoorde je het Forum. Glenn ging samen met Harry Starren in gesprek met Hendrik Noten, co-auteur van de bestseller 'FANTOOMGROEI' en Hans-Jaap Moes, coach & businesspartner.

Jongeren en de arbeidsmarkt van (over)morgen: Om mee te kunnen doen in deze samenleving is niet alleen een juiste opleiding belangrijk; het draait ook om toegang tot financieel kapitaal, sociaal/cultureel kapitaal en een stevig netwerk. Juist deze toegang is steeds schever verdeeld: kinderen van hoog opgeleide ouders worden alsmaar kansrijker, terwijl voor kinderen van praktisch opgeleide ouders het tegenovergesteld geldt. Vijf maanden lang deed hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers als NSvP/NIAS-fellow onderzoek naar deze problematiek. In deze aflevering van People Power deelde Joop Schippers zijn bevindingen. Wat gaat er mis en wat moet er aan gedaan worden?

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live