Nieuws

Corona Updates

Wat Betekent de Coronacrisis voor Ondernemers?

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers werd er gesproken over wat de coronacrisis met de e-commerce en sierteelt sector doet. Daarnaast bespraken ze de aanvragen voor werktijdverkorting waardoor de website van het Ministerie plat kwam te liggen.

#01 Tijdens deze eerste De Corona Update voor Ondernemers werd er uitgelegd wat de effecten zijn van het virus op bedrijven, op zzp'ers en wat je als ondernemer nu kan doen als de inkomsten onder druk komen.

#02 In de update van 12:00 uur werd er gesproken over hoe ondernemers inspelen op de coronacrisis, werden er vragen beantwoord vanaf de redactie van De Ondernemer en werden er tips gedeeld voor thuiswerkers tijdens deze crisis situatie.

#03 Tijdens deze update werd er gesproken over het laatste nieuws vanuit de e-commerce en de sierteelt sector. Daarnaast bespraken ze de ruim 20.000 aanvragen voor werktijdverkorting bij het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, waardoor de website van het Ministerie plat kwam te liggen.

New Business Radio past haar programmering voorlopig aan. In samenwerking met het grootste ondernemersplatform De Ondernemer worden dagelijks verschillende corona updates verzorgd, speciaal voor mkb- en zzp-ondernemers.


Dagelijks worden voorlopig, om 08:00, 12:00 en 17:00 uur, door De Ondernemer en New Business Radio speciale Corona Updates gebracht. Ondernemers worden zo dagelijks bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en mogelijke gevolgen van het coronavirus voor hun bedrijfsvoering. De Corona Updates worden gepresenteerd door Ron Lemmens en, wisselend, Thomas Hendriks of Robert van den Ham.

‘Onze insteek is, ook juist nu, ondernemers vooral op weg te helpen, te informeren en adviseren over hoe je om kunt gaan met de coronacrisis. Het wordt een combinatie van praktische oplossingen van collega-ondernemers en brancheorganisaties, en bijvoorbeeld de maatregelen vanuit de overheid’, stelt Robert van den Ham, content director bij De Ondernemer.

“Onze economie krijgt binnen een week flinke klappen, het bedrijfsleven wordt hard getroffen, dan is het goed dat we met De Ondernemer snel kunnen schakelen om de informatievoorziening naar ondernemers optimaal te houden. Onze updates gaan verder dan alleen het laatste corona-nieuws voor ondernemers, alleen al de oplossingen vanuit het bedrijfsleven zelf maken de updates een must om elke dag naar te luisteren”, aldus Lars Schotanus van New Business Radio.

De Corona Updates zijn dagelijks te beluisteren op New Business Radio, via het platform deondernemer.nl en alle bekende podcastkanalen. Mochten er buiten de voorlopig vaste tijdstippen van de Corona Updates om actuele ontwikkelingen zijn, dan worden deze direct live gebracht op de zakenzender.

Corona Update voor Ondernemers V2

Luister live