Nieuws

120318 People Power

People Power: ouderenzorg en HR

Glenn van der Burg had het in People Power over de ouderenzorg en HR! In het eerste uur ontving hij de zeer actieve vrijwilliger Monique Teeuwen-Martens en regiomanager Peter Verkuijlen van Brabantzorg! Aansluitend in People Power was te gast Henk-Jan Maas van zorgverzekeraar ONVZ!

Binnen de ouderenzorg is een bijzondere beweging gaande naar meer mensgerichte zorg, waarin de professional en de cliënt centraal staan. De spannende vraag is natuurlijk hoe je van zo'n mooie visie een praktische vertaling maakt. In deze reeks programma's spreekt Glenn daarom met de veranderaars zoals projectleiders, zorgprofessionals, bestuurders en instituten die een rol in deze verandering hebben. In deze aflevering sprak hij met de zeer actieve vrijwilliger Monique Teeuwen-Martens en regiomanager Peter Verkuijlen van Brabantzorg.


Daarna een aflevering van HR Creates People Power! “You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel “HR creates People Power” gaat Glenn met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pak jij het aan in jouw organisatie? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? In deze aflevering Henk-Jan Maas van ONVZ.

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, Dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live