Nieuws

Bescherming van privacy!

Op 25 mei 2018 gaat er in de gehele EU een nieuwe wet van kracht die gaat over het beschermen van privacy. Wat is de impact van deze nieuwe wetgeving voor bedrijven en voor inwoners van de EU? Hier spraken we over met Temme Sikkema, security officer van Dutch Cloud.

 

De Nederlandse naam hiervan is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de internationale naam is GDPR wat staat voor General Data Protection Regulation.

 

Temme Sikkema is registeraccountant en IT-auditor, met ruime ervaring op het gebied van zowel financial- als IT-auditobjecten in brede zin. Zijn opdrachtfocus ligt vooral op domeinen waar (IT) risk management en compliance een rol spelen, met een specialisatie op het vlak van assurance rond uitbestedingssituaties (ISAE3402) en informatiebeveiliging (ISO27001). Hij voert zijn werkzaamheden uit zowel in de MKB-sector als ten behoeve van (rijks)overheidsorganisaties. Hij is van 2000 tot en met 2015 werkzaam geweest bij Hut & Co. Registeraccountants te Groningen, vanaf 2005 als partner. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandig ondernemer en vanaf 1 september 2016 tevens als Universitair Docent bij de Vakgroep Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen (op het vakgebied IT auditing).

 

Sikkema is lid van de Raad van Commissarissen van schadeverzekeraar N.V. Mercurius te Nijkerk.

 

 

Ga terug