Nieuws

Business Update 15122021

Hoe gaat de evenementenbranche 2022 tegemoet?

Ron Lemmens sprak met Stefan Enthoven van Expo Flora tijdens een Business Update.

Stef Blok, Minister van Economische Zaken en Klimaat, was afgelopen maandag op werkbezoek bij Expo Flora, een verhuurbedrijf van bloemen, planten en decoratie voor beurzen en evenementen in Harmelen. Daar sprak hij met enkele ondernemers in de zwaar getroffen evenementenbranche.

De Minister ging in gesprek met Stefan Enthoven, eigenaar van Expo Flora; Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam; Pieter-Bas Boertje, CEO van D&B Eventmarketing; en Jasper Goossen, partner en oprichter van Apenkooi Events. Initiatiefnemer van het gesprek was CLC-VECTA, de branchevereniging voor bedrijven en professionals die betrokken zijn bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen, congressen & bijeenkomsten, evenementen & incentives en entertainment.

De evenementenbranche is enorm hard geraakt door corona. In de afgelopen twee jaar heeft de branche al ruim 11 miljard omzet (-77%) zien verdampen en de vooruitzichten voor 2022 zorgen opnieuw voor onzekerheid bij ondernemers in de branche. Sinds de persconferentie van 2 november is de branche wederom geconfronteerd met vele annuleringen en verplaatsingen tot en met het eerste kwartaal van 2022. De sector vreest heel 2022 nog met beperkingen te maken te hebben. Het laat zien dat steunmaatregelen voor de branche nog keihard nodig zijn.

Ron Lemmens ging er tijdens deze Business Update over in gesprek met Stefan Enthoven, eigenaar van Expo Flora.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live