Nieuws

Special AEC-Coalitie 19 februari 2021

Afvalsector draagt bij aan klimaatdoelen

Fabienne de Vries ging tijdens een speciale uitzending op New Business Radio in gesprek met Werner Schouten, Ad Lansink en Rutger Jan Pessers over de bijdrage van de afvalsector aan de klimaatdoelen.

Tijdens deze uur durende special gingen de drie gasten met elkaar in debat over verschillende stellingen, waarbij elke gast één stelling inbracht.

Te gast waren:

Werner Schouten, Chairman van de Jonge Klimaatbeweging. Hij verenigt de stem van 72 jongerenorganisaties door het organiseren van klimaatdialogen. Hij probeert op basis van de Jonge Klimaatagenda, beleid te beïnvloeden via campagnes en gesprekken met politici, beleidsmakers en bedrijfsleven.

Ad Lansink, voormalig CDA Tweede Kamerlid. Hij stond met de 'Ladder van Lansink' in 1979 aan de wieg van het denken over de circulaire economie in Nederland. Hiermee rangschikt hij methodes van afvalverwerking op milieuvriendelijkheid. Zijn boek 'Challenging Changes' wordt gezien als de kroon op zijn werk.

Rutger Jan Pessers, directeur van ARN BV. Hij is namens afvalenergiecentrale ARN BV één van de vier deelnemers van De Afvalvergroeners, een AEC-coalitie van ARN, Attero, AVR en EEW. Hij schreef namens dit initiatief mee aan het 'Alternatief plan AEC-coalitie importheffing', met concrete maatregelen hoe AEC’s bijdragen aan de beoogde 0,2 megaton reductie van CO2-uitstoot.

Het programma is terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

 

Luister live