Nieuws

080221 People Power

People Power met Universiteit Utrecht

Eva Knies, Anne van der Put en Jornt Mandemakers van de Universiteit Utrecht waren tijdens een nieuwe uitzending van People Power op New Business Radio te gast bij Glenn van der Burg. Ze spraken met elkaar over de fysieke invloeden van thuiswerken.

Behalve psychische klachten ondervinden veel werkenden op dit moment ook fysieke klachten door het thuiswerk. Ze zitten op wankele keukenstoelen, aan een te lage tafel, op een te warme óf te koude zolderkamer en te lange beeldschermvergaderingen die elkaar in zodanig tempo opvolgen dat een wandeling tussendoor onmogelijk is. Het komt allemaal voor. Wat weten we daar nu al over en wat zouden we willen en moeten weten? Wat moeten we op dit punt voor de toekomst regelen als (een paar dagen per week) thuiswerken een blijvend verschijnsel wordt, zou het zogeheten coronaverlof waar sommige politici voor hebben gepleit ook hier uitkomst kunnen bieden of richt zich dat toch vooral op de stress en de tijdsklem die werkenden met kinderen in de schoolleeftijd ervaren?

In deze aflevering van de People Power sprak Glenn van der Burg hierover met Eva Knies, hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan de Universiteit Utrecht; Anne van der Put, promovendus bij de vakgroep Sociologie en Jornt Mandemakers, Assistant Professor bij de vakgroep Sociologie, beiden ook aan de Universiteit Utrecht.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live