Nieuws

110121 People Power

People Power met Toon Taris

Glenn van der Burg sprak tijdens People Power op New Business Radio met Toon Taris, Jasmijn van Harten en Marlies Dokter over de personeelstekorten in de zorg en met Joost Bazelmans en Tom Bos over online leren in organisaties.

Op dit moment werken er zo'n 1,4 miljoen mensen in de zorg. De SER schat in een rapport van juni 2020 in dat er in 2040 meer dan 2 miljoen mensen nodig zijn. Als er niet snel ingegrepen zal worden, dreigt het ten koste te gaan van de kwaliteit van de zorg in Nederland. Hoe is de situatie nu met het personeel in de zorg? Moeten we ons zorgen maken? Welke oplossingen zijn er voor de tekorten en hoe kunnen we op lange termijn de kwaliteit van de zorg waarborgen? Daarover ging Glenn van der Burg in deze aflevering van People Power in gesprek met Toon Taris, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht; Jasmijn van Harten, universitair docent bestuurs- en organisatiewetenschap en Marlies Dokter, HR-directeur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Door de coronacrisis is de wereld van opleiding, leren en ontwikkeling op z'n kop gezet. Veel bedrijven nemen nu hun opleidingsprogramma's onder de loep. Wordt opleiden en ontwikkelen op afstand de nieuwe standaard? Door gebruik te maken van het brede scala aan mogelijkheden van het online leren, lijken steeds meer HR-managers voor online leren boven klassikaal leren te kiezen. Maar is dat echt zo en hoe ziet dat onderwijs er dan uit? Daarover ging Glenn van der Burg in gesprek met Joost Bazelmans, commercieel directeur van RMMBR en Tom Bos, algemeen directeur van Online Academy.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live