Nieuws

141220 People Power

People Power: verkiezingen en de arbeidsmarkt

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met Joop Schippers, Paul Smeulders en Didier Fouarge. Ze spraken over de verkiezingen en keken terug op de arbeidsmarkt van het afgelopen jaar. In het tweede uur hoorde je Harry Starren in Forum.

Door de coronacrisis is de arbeidsmarkt in korte tijd flink veranderd. De werkloosheid blijft verder toenemen, waardoor veel mensen op zoek moeten naar ander werk. In deze aflevering van People Power keken Glenn van der burg samen met Joop Schippers, Hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit van Utrecht; Paul Smeulders, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en Didier Fouarge Hoogleraar Economie aan de Maastricht University, terug op de situatie op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar.

Ook blikten ze vooruit op de komende verkiezingen. Waar liggen de antwoorden op de problemen die zich de afgelopen maanden hebben voorgedaan en wat voor oplossingen worden er aangedragen in de verkiezingsprogramma's? Verder gin het vooral over de periode na de verkiezingen. Wat moet er in het regeerakkoord komen om weer een gezonde arbeidsmarkt te krijgen en welke koers moet het nieuwe kabinet varen?

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live