Nieuws

161120 People Power

People Power met Joop Schippers en Rogier van der Wal

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek over de 'future of work' met Joop Schippers van de Universiteit Utrecht en Rogier van der Wal van Platform 31. Daarnaast hoorde je ook Harry Starren en zijn Forum, waarin dit keer geluk centraal stond.

Door de coronacrisis zijn de afgelopen maanden een aantal problemen duidelijk zichtbaar geworden. In de zorg zijn er wel bedden, maar is er niet voldoende personeel. In het onderwijs wordt vaak een hele klas naar huis gestuurd als de juf in quarantaine moet. Bij uitval van personeel kan men hier maar moeilijk terugvallen op beschikbaar personeel.

Maar de problemen zitten niet alleen op het personele vlak, ook als het gaat om beschikbaarheid van producten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan het beschermingsmateriaal in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Er zijn in de afgelopen maanden grote problemen aan het licht gekomen, maar hoe komt dat nu? Waar komen deze problemen vandaan? Zijn het incidenten of hebben we hier te maken met een structureel probleem en vooral: wat kunnen we eraan doen? Daarover ging Glenn van der Burg in gesprek met Joop Schippers, Hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht en Rogier van der Wal, Senior Projectleider Platform 31.

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit, dan houden wij café zoals de Vlamingen zeggen. In deze People Power Café Forum gaan Glenn en Harry in gesprek over Geluk. Eerder waren bij Café Forum Afscheid, Autonomie, Burgerschap, Crisis, Drijfveren, Evenwicht en Feest het onderwerp. Deze aflevering ging over Geluk. Moet je dat nog introduceren? Het belang, de zucht naar en het maakbare of ongrijpbare.

Te gast in het Forum waren Kaouthar Darmoni, directeur van Atria en Ariane van Heijningen, mede oprichter van Curiosity Collective.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live