Nieuws

091020 Impact

Drijvende zonneparken

In 2030 moet er 35 terawattuur aan duurzame stroom worden geproduceerd. Zijn drijvende zonneparken een oplossing? Willem Biesheuvel van Groenleven, Martin de Haan van Royal HaskoningDHV en Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland waren bij Glenn van der Burg te gast in Impact.

“De energietransitie en drijvende zonneparken. De energietransitie vraagt veel meer zonneparken en windmolens”, kopte de Volkskrant vorige week. In het Klimaatakkoord is namelijk afgesproken dat in 2030 in totaal 35 terawattuur aan duurzame stroom moet worden geproduceerd. Maar wie wil er nu een zonnepark op het weiland naast zijn huis of uitzicht op een rij windmolens? Drijvende zonneparken lijken een oplossing, maar niet iedereen is daar enthousiast over. Hoe staat het met de natuur en de biodiversiteit in het water onder die drijvende parken? Daarover sprak Glenn van der burg met Martin de Haan, Senior expert Water and Ecology bij Royal HaskoningDHV; Willem Biesheuvel, projectleider drijvende zonneparken bij Groenleven en Hans Gels, directeur bij Sportvisserij Oost-Nederland.

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live