Nieuws

Smart Mobility in het buitenland!

Hoe smart is men in het buitenland als het gaat om smart city en smart mobility denken en hoe doe je in het buitenland zaken op dit gebied? Guus Derks van het RVO en Joziene van de Linde van GSC3 schoven aan bij Marco Maréchal in Smart Mobility!

 

Barcelona staat bekend als Smart City en daarom host de stad ook de jaarlijkse Smart City World Expo. Nederland zal daar voor het tweede jaar op rij aanwezig zijn met een paviljoen en een eigen Smart City Innovatiemissie voor de deelnemende steden en bedrijven. Lotte Engels is van de Netherlands Business Support Offices, ofwel NBSO in Barcelona, en vertelde daar meer over. Paul Budde van GSC3 vertelde daarnaast iets over de situatie in Australië.

 

In 'Smart Mobility: The Future Is Now' wordt de theorie verbonden met de praktijk. De projecten die er zijn op het gebied van smart mobility en smart city worden besproken. Tevens is er een koppeling met de consument, de Nederlander, wat vinden wij hiervan en wat hebben we nodig om hierin actief in mee te participeren? Alleen door deze koppeling te maken wordt het een succes en geaccepteerd. Het betreft een interactief radioprogramma te gaan worden die volop gebruik maakt van de gebruiker (de Nederlander). 

 

‘Smart Mobility: The Future Is Now‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

 

Ga terug