Nieuws

Vraag vs. aanbod!

Glenn van der Burg is weer terug van weggeweest! In People Power hoorde je onder meer Siebren Houtman van Eelloo met de vraag "Wat als werkgeven het doel van een organisatie zou zijn?" en Koen Eising van Alliander over de energietransitie!

 

Er is 1 groot probleem: Te weinig arbeidscapaciteit. Doekes dook er weer in over automatisering van de recruiter, de makerscultuur in Shenzhen en Happy Buildings. Als laatste Joost Uitdewilligen van TinQwise, volgens Joost krijg je geen lerende organisatie door nog meer te investeren in Learning & Development. Hoe dan wel? 

 

Te gast in het tweede uur waren Marti Paardekooper, HR manager Zilveren Kruis en Martin van Beek, ook van Zilveren Kruis! Met hen sprak Glenn in People Power over inclusief werkgeverschap. Over denken in mogelijkheden, Talent én beperking en de paradox van inclusiviteit. Een mooi voorbeeld van inclusief werkgeverschap laat het Zilveren Kruis zien. Het klantcontact team van het Zilveren Kruis bestaat uit 15 doven en slechthorenden. We eindigenden de uitzending met een column van Rick van Baaren over de vraag: "Hoe zorg je ervoor dat medewerkers die zich zouden moeten ontwikkelen ook daadwerkelijk opleidingen e.d. gaan volgen?"

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, Dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug