Nieuws

Gegijzeld op het web!

Regelmatig schuift Temme Sikkema, Security officer van Dutch Cloud, aan bij Ron Lemmens in de studio van New Business Radio om te praten over web security! Deze keer ging hij in gesprek over het fenomeen ransomware!

 

Ransomware, ofwel gijzelsoftware, is een chantagemiddel op internet. Letterlijk vertaald betekent ransom losgeld. Ransomware is malware die een computer en/of gegevens die erop staan blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te 'bevrijden'. Afgelopen maanden werd door diverse aanvallen de grote impact echt duidelijk. Denk aan de Rotterdamse haven waar containerterminals plat lagen, of ziekenhuizen die tijdelijk geen operaties konden uitvoeren.

 

In november 2016 spraken we hier ook over met Temme Sikkema, security officer van Dutch Cloud.

 

Temme Sikkema is registeraccountant en IT-auditor, met ruime ervaring op het gebied van zowel financial- als IT-auditobjecten in brede zin. Zijn opdrachtfocus ligt vooral op domeinen waar (IT) risk management en compliance een rol spelen, met een specialisatie op het vlak van assurance rond uitbestedingssituaties (ISAE3402) en informatiebeveiliging (ISO27001). Hij voert zijn werkzaamheden uit zowel in de MKB-sector als ten behoeve van (rijks)overheidsorganisaties. Hij is van 2000 tot en met 2015 werkzaam geweest bij Hut & Co. Registeraccountants te Groningen, vanaf 2005 als partner. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandig ondernemer en vanaf 1 september 2016 tevens als Universitair Docent bij de Vakgroep Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen (op het vakgebied IT auditing).

 

Sikkema is lid van de Raad van Commissarissen van schadeverzekeraar N.V. Mercurius te Nijkerk.

 

 

Ga terug