Nieuws

DSM Bright Minds Challenge!

Afgelopen vrijdag hoorde je een reportage van Ron Lemmens over de Bright Minds Challenge! Een internationale groep bedrijven, onder leiding van DSM, wil de ontwikkeling van 100% hernieuwbare energie innovaties, zonne-energie en energie opslag helpen versnellen.

 

Lithium winnen met behulp van zonne-energie. Dat is wat de Argentijnse Professor Ernesto Julio Calvo doet met zijn project Inquimae. Hij is de winnaar van de Bright Minds Challenge. Vrijdagmiddag hoor je een special op New Business Radio en hoor je naast de finalisten, diverse experts op het gebied van duurzame ontwikkeling zoals onder ander Rob van Leen Chief Innovation Officer bij DSM en Danny Kennedy van California Clean Energy Fund.

 

Met het winnen van de Bright Minds Challenge ontvangt Calvo 500 uren expertise steun van DSM om zijn idee op te schalen. 

 

De andere finalisten hadden oplossingen bedacht om Afrikaanse huishoudens van zonne-energie te voorzien en om gehoorapparaten van mensen in ontwikkelingslanden met zon op te laden. Ook zij krijgen begeleiding om de projecten verder door te ontwikkelen. 

 

 

Ga terug