Nieuws

080517 People Power

PPO: Changing = Caring

De manier waarop zorg gefinancierd en georganiseerd is, is radicaal aan het veranderen. Bij Glenn van der Burg te gast waren Freek Korver, directeur Zorg bij Vebego en Ron Bouwmans, Directeur-Bestuurder Jeugd Gezondheidszorg Zuid Holland West.

Sommige zorgorganisaties hebben vooraf of tijdens deze veranderingen hun organisatie gereorganiseerd om hen klaar te stomen voor de nieuwe tijd. Echter, er zijn ook veel zorgaanbieders die dat niet doen, met het idee dat deze veranderingen niet zullen doorzetten of standhouden. Frank Korver en Ron Bouwmans gingen in gesprek over de noodzaak van reorganiseren in de zorg met de stelling: 'afwachten is geen optie’.

Ook was het weer tijd voor People Power Change met Jeroen Busscher! De vraag is of je verandering bereikt door middel van een campagne, plan, trainingen of propaganda. Verandering bereik je door mensen te raken. Miranda van Gils is zo'n veranderaar. Ze werkt volgens het principe dat ooit in een tekst van Van Morrisson verwoord werd: 'No method, no teacher, no guru, just you and I.'

Deze aflevering is onderdeel van de reeks People Power Opinie over de toekomst van de arbeidsmarkt. Meer dan 1 miljoen ZZP'ers. Blijft de flexibilisering doorzetten? En is dat eigenlijk een goede zaak? De zorg dreigt onbetaalbaar te worden met meer dan meer dan 1 miljoen werknemers. Kan dat niet slimmer? Veel mensen zijn langdurig zonder werk. Is er een dwangmiddel nodig voor werkgevers? In People Power Opinie gaan experts en ondernemers in gesprek over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Elke maandag wordt People Power van 16:00 tot 17:00 uur live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational. Iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live