Nieuws

internet of things

Internet der dingen!

De tijd breekt aan dat er steeds meer apparaten zelfstandig kunnen nadenken en met het internet verbonden zijn. Hoe speelt een bank hier op in? Te gast in SMART Technology was Henk Kuipers, innovatiemanager bij de Rabobank.

Volgens Kuipers kan het niet gek genoeg de komende jaren. Zo kan je bankrekening worden gekoppeld aan de verlichting bij je thuis! Hij gaf als voorbeeld dat wanneer je rood staat, je Philips Hue-lamp in de keuken ook rood kan kleuren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook groen kleuren als je salaris is gestort. Dat en tal van andere dingen zijn mogelijk dankzij "internet of things" binnen een bank. 

Terugluisteren
Uitzending gemist? Hier kun je hem helemaal terugluisteren!

SMART Technology

Welke technische innovaties staan er op stapel in de sport of bijvoorbeeld in de zorg? Gaan de robots straks ons werk overnemen? En wat zijn hiervan de gevolgen voor de werkgelegenheid? Dit en meer hoor je iedere week in SMART Technology!

Presentator Richard van Tilborg, partner innovative technologies @Ordina SMART Technologies, neemt ons mee in de wereld van de innovaties in de technologie. Technische ontwikkelingen gaan steeds sneller, worden betaalbaarder, worden kleiner en komen hiermee dichter bij de mens te staan. In het programma SMART Technology wordt stil gestaan wat dit voor mogelijkheden en nieuwe toepassingen biedt en hoe deze ons werk en leven makkelijker maken. 

SMART Technology is er iedere dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur.

Luister live