Nieuws

180618 NieuwBestuur Dutch Davos Volkert Engelsman + Tom van Aken

NieuwBestuur Dutch Davos!

De start van een nieuw programma op New Business Radio: NieuwBestuur Dutch Davos! Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruit zien? Glenn van der Burg ontving samen met co-host en initiatiefnemer Mildred Hofkes verschillende gasten!

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien en van lineaire groei is eindig. Simpelweg omdat we maar één planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij de circulaire economie, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop daarnaartoe wordt er een reeks radioprogramma's gemaakt, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In deze eerste aflevering stond het bedrijfsleven centraal. Te gast waren Volkert Engelsman, oprichter en CEO van Eosta, het grootste import- en distributiebedrijf in biologische groenten en fruit in Europa en Tom van Aken, CEO van chemisch technologiebedrijf Avantium, die biologische ethyleenglycol produceert voor bio-plastics.

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos werd mede-mogelijk gemaakt door FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank.

Luister live