Nieuws

Changemakers Debat!

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam was het allereerste Changemakers Debat! Onder meer Neelie Kroes, Feike Sijbesma en Willemijn Verloop spraken met elkaar en het publiek over leiderschap in duurzaamheid! Ron Lemmens was aanwezig en maakte hier een reportage over!

 

Op donderdag 18 januari 2018 organiseerde de Nieuwe Kerk Amsterdam het eerste Changemakers Debat. Onder meer Neelie Kroes, oud-Eurocommissaris Mededinging
en Digitale agenda, Feike Sijbesma, CEO DSM en Willemijn Verloop, directeur Social Enterprise NL & Social Impact Ventures, gingen met elkaar en het publiek in gesprek over wat leiderschap in duurzaamheid en het verbeteren van de wereld voor hen behelst.

 

Veel doelstellingen om als economie, bedrijf en samenleving duurzaam te functioneren vragen een fundamenteel andere aanpak, een systeemverandering op allerlei vlakken.
Changemakers zijn nodig, die zich inzetten om – samen met anderen – de oplossingen voor grote wereldvraagstukken aan te dragen. Zoals voldoende voedsel voor negen miljard mensen in 2050, gezondheid en toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, schone energie, gelijkheid, schoonmaken van de oceanen en hergebruik van grondstoffen en materialen, enkele van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) uit de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling die in 2015 door 193 landen werd ondertekend.

 

Ga terug